aspecta

Advertising ⊚ Branding ⊚ Communications

QR маркетинг

Вграждане на изображение в QR код

QR кодове са 2-мерни баркодове, които кодират произволни текстови низове. Най-често QR кодовете се употребяват за кодиране на URL адреси, така че хората да могат да сканират QR код (например, на рекламен плакат, покрив, бикини за плажен волейбол, токата на колана или банер провисен от самолет), за да заредите уеб сайт чрез мобилния си телефон, вместо да набирате URL.

Прочети още: Вграждане на изображение в QR код

Използването на QR кодове във Вашия бизнес: 3 неща, които трябва да знаете

Използването на QR кодове е популярен начин за малкия бизнес и търговците на дребно да насърчават и да привличат клиенти. Едно проучване от Chadwick Martin Bailey и iModerate разкри, че почти един от всеки пет потребители, които са сканирани QR код, са направили покупка след сканиране. Ясно е, че се предполага, че тази среда може да доведе до висока ROI. Но, за да получим успешна QR код кампания, с висока ROI, ще трябва да си зададете следните три въпроса:

Прочети още: Използването на QR кодове във Вашия бизнес: 3 неща, които трябва да знаете

QR кодове за Маркетинг. Всичко от което е нужно да знаете

Какво!? QR кодове? QR кодовете, наистина ли са жизнеспособни за маркетинг? Чакай малко, аз не съм Gucci, Ford или някоя друга голяма марка... Всъщност, Вие не можете да бъдете голяма марка! Ще кажа, както вече съм казал на няколко клиента: QR кодовете не са само за големите момчета. Важното е добре да познавате клиентите си и как QR кодовете могат да бъдат използвани. Това ще Ви помогне да вземете решение да QR-вате или да не QR-вате.

Прочети още: QR кодове за Маркетинг. Всичко от което е нужно да знаете

Основи на маркетингова кампания с QR кодове

2 Ways to use QR codes to build your email list

Бюджетите за мобилен маркетинг се очаква да скочат през 2012, но това не означава, че не трябва да се търсят евтини и ефективни начини за насърчаване на вашия бизнес. Маркетинговата кампания чрез QR кодове, определено влиза в сметката.

Прочети още: Основи на маркетингова кампания с QR кодове

7-те най-добри практики за QR кодове

QR кодове са хит и нов начин да ангажирате потребителите. Но кой е правилният начин да ги използвате? Какви са най-добрите практики? Искам да споделя нашите надежди за повече хора, изпълняващи добре QR код кампании и проекти. Спазвайте тези 7 правила, когато използвате на QR кодове, за да подобрите бизнеса си.

Не сте сигурни какво е QR код? Прочетете тази блог публикация и се вдъхновете от различните начини за използването им.

Прочети още: 7-те най-добри практики за QR кодове

Полезна информация